Sunday, January 2, 2011

sleeping pine - uplasena// still in progress...

work in progress 2011 sleeping pine
"Uplasena od svega lezim kraj jezera i mislim na tebe. Bog zna gde me sve ovo vodi... Cini mi se da sam sama - izgubljena nisam - ali ipak mi se cini da nema nikoga na ovom svetu. Haljinu svilenu nosim svaki dan, valjda cekam opet na zvona da zazvone... Ali zasto onda cekam u sumi? Suze vise nemam, voda ih je izbrisala. Niti sam tuzna, mozda ravnodusna?
Cekam nekad na pahulje staklene da mi padnu u krilo, cak i kad je leto. Eto! Tako cekam i vekovima na Tebe. Dani prolaze a meni se ne ustaje. Kamen je hladan, nije mekan! Osecaj mi je glasniji od razuma, znam da nisam jedina. Osecam bol iz prethodnog zivota, umesto da stavim crtu, ja uporno slikam istu sliku... Umesto da volim, ja se plasim od svega... Kao srna stojim sa otvorenim ocima i posmatram svaki pokret sume.
Suma je nekad tako hladna i mracna, a pogotovu bez tebe. Znam da me lovci posmatraju, jedva cekaju da me vide mrtvu, jer vide u meni savrsenu zrtvu.
Pitam Te da me odvedes na lepse mesto, skriveno u snu, ali shvatim da ni ti nisi tu... Sisarke samnom kraj jezera spavaju. Cuva ih moja leva ruka od okrutnog sveta i od kojekakvih muka... Moje srce zivi u njima. Uplasena od svega lezim kraj jezera i mislim na tebe i kako bi lepo bilo da ti cuvas mene..." - Ж (Snezana Radulovic, 2011)

No comments: